08-29-2009, 18:15
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
Kwalifikacje w Belgii na torze SPA
Dzisiaj BMW pierwszy raz ma w tym sezonie obydwu kierowców w top 5 w kwalifikacjach. Robert 5 miejsce Heidfeld 3 miejsce. Czyżby coś w końcu drgnęło w stajni BMW? Chociaż z drugiej strony patrząc kto ma pole position to całe te kwalifikacje wyglądają jak wypadek przy pracy. Force India nie ma chyba jeszcze żadnego punktu w tym sezonie , a dzisiaj pole position...
|
|
|
08-29-2009, 23:09
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
Może w końcu trafili z bolidem  . Kto myślał o tym, że Toro Rosso mogłoby wygrać deszczowe GP włoch w poprzednim sezonie?  . Licze, że Robert będzie na najniższym stopniu podium
|
|
|
08-30-2009, 19:06
|
|
Super Moderator
Mój Nastrój:
|
no ja tez lczylem na podium i nie duzo brakowało i by sie to stało no ale i tak to najwyzsze miejsce w tym sezonie no i Nick tez sie spisal wiec zaliczam wyscig do dobrych zobaczymy jak bedzie za 2 tygodnie tez moga powalczyc
|
|
|
08-30-2009, 20:02
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
Wyścig udany, tylko jak zwykle coś nie tak. Widać było, że bolid kubicy nie ma mocy i jest wolny. Jak nie ma czym depnąć to najlepszy kierowca nic nie poradzi na długiej prostej.
|
|
|
08-31-2009, 00:02
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
Ale z drugiej strony najwieksze predkości osiągał... Badoer a jakie czasy kręci to chyba każdy widzi  . Brawo Robert w końcu bolid pozwolił na coś lepszego niż 13 miejsce
|
|
|
09-02-2009, 21:22
|
|
Uprawniony Kierowca
Mój Nastrój:
|
Nie ma nowych, konkretnych informacji na temat przejścia Kubicy do jakiegoś zespolu. Włoska gazeta La Gazetta Dello Sport jest przekonana, że Robert zastąpi Massę w Ferrari, jednak sam Polak nie potwierdza żadnych doniesień. Oto co powiedział Kubica wczoraj w Warszawie: Szczerze mogę wam powiedzieć, że na dzień dzisiejszy nie mam żadnych informacji - powiedział Kubica wczoraj w Warszawie. Nie wiem, gdzie będę jeździł. Jeszcze nie zapadła jeszcze żadna decyzja.
13 września jest wyścig. Wtedy, albo wcześniej, wszystko się wyjaśni.
|
|
|
09-02-2009, 21:26
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
Tylko super doktor M.T. zaprzecza jakimkolwiek spekulacjom na temat przejścia Roberta do Ferrari. Mam nadzieję, że tak tylko gada żeby gadać.
Mówi się także, że Kubica mógłby w Ferrari skończyć bieżący sezon jednak jako etatowy kierowca zasiąśc dopiero od sezonu 2011 i miałby to zagwarantwane w kontrakcie. W sezoni 2010 miałby wtedy jeździć w stajni Williams.
|
|
|
Poniżsi użytkownicy Powiedzieli 'Dziękuje' zet za ten post:
|
|
09-03-2009, 18:02
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
No i wyjaśniło się dzisiaj. Kubica jednak pozostaje w BMW Sauber. Miejsce kontuzjowanego Massy, w Ferrari zajmie sprawca niespodzianki w ostatnim wyścigu, włoski kierowca Giancarlo Fisichella. Dostał już zezwolenie od swojego obecnego Teamu Force-India Mercedes.
Ja uważam, że to dobrze. Może się okazać , że Fisichella będzie w Ferrari jeździł podobnie jak Luca Badoer bo w końcu nie zna bolidu, a trenowac nie wolno między wyścigami. Kubica także mógłby się skompromitowac i zepsuc sobie nazwisko, gdyby się przesiadł z BMW na Ferrari bo to może być całkiem inna bajka.
|
|
|
09-04-2009, 08:54
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
Robert Kubica niestety nie wystartuje w mistrzostwach świata kartingu. Oficjalny powód to sprawy osobiste. Ja jednak myślę, że testy wypadły mu słabo i dlatego dał sobie spokój żeby nie psuć nazwiska.
|
|
|
09-08-2009, 08:14
|
|
Administrator
Mój Nastrój:
|
Nie milkną echa ostatniej decyzji podjętej przez Ferrari oraz spekulacje na temat Roberta Kubicy. Jako jeden z ważniejszych powodów dla których Ferrari nie wzięło ROberta jest też jego wzrost. Bolid, którym jeździł Massa i Raikonen jest zaprojektowany na wzrost ok 170 cm. Natomiast Robert Kubica mierzy aż 185 cm i jest najwyższy w całej stawce.
|
|
|
Narzędzia wątku |
|
Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|